Historien bakom IF Kamal

IF Kamal är namnet på det första fotbollslaget jag fick spela i som ung. Det var ett svensk/turkiskt lag med ett gäng av grabbar och tjejer som tillsammans delade ett passionerat intresse för fotboll. Historien säger egentligen inte så mycket mer, och jag blev kvar i laget ungefär två år innan jag gick vidare och körde i en del andra lag under uppväxten.

Med fotbollen i fokus
Något som jag alltid beundrat, redan från tiden inom IF Kamal, är hur man kan förena människor i en gemensam passion där varken kön, ålder eller etnicitet spelar roll. Man har fotbollen i fokus och som lag så gör man allt för varandra. Här finns inte diskrimineringen på samma sätt som andra sociala fält i livet kan jag känna, och det är också därför fotboll är den sport som ligger mig absolut varmast om hjärtat.

fotboll skor boll

Zlatan är den största idolen
Idag är det givetvis Zlatan som är den största idolen, men ärligt talat. Är det inte hela Sveriges idol idag? Han står för så många sprängda barriäer och så mycket krossade fördomar att jag betraktar honom som lite av en nationalhjälte faktiskt. Jag har följt hans karriär sedan den startade i princip. Däremot finns det givetvis många andra grymt bra spelare än Zlatan också, så han ska inte stå ensam på tronen. Vi har ju t.ex:

• John Guidetti
• Kim Källström
• Henrik Larsson
• Emil Forsberg
• Viktor Nilsson Lindelöv
Ska man sedan dra det ännu längre tillbaka så finns det givetvis ett tiotal fler legender att nämna, men då skulle jag kunna sitta här hela dagen med den här listan och det har jag inte riktigt tid med.
Jag tror att vi har ett spännande fotbolls-år framför oss här nu under 2017, och jag ska försöka hålla bloggen så absolut uppdaterad som jag bara kan.