Semestra i det egna landet

Det finns vissa grejer som man borde göra mer av. När man pratar om att vara ute och resa och ha semester så brukar det innebära att man gärna ska åka utomlands, eftersom att det har lite mer styrka i sig än vad det har att semestra i det egna landet. Men jag har ju rest en del, mycket tack vare fotbollen, och jag vill hävda att man verkligen missar något om man inte ger det egna landet en ärlig chans. Jag har upptäckt några riktigt guldkorn i det här landet och det är jag helt övertygad om att ni också kommer kunna göra, bara ni är villiga att ge det hela en chans!

Varför inte Dalarna?

Jag kollar gärna mot Dalarna när jag får möjlighet eftersom att det är ett landskap som verkligen har det mesta att erbjuda. Det finns allt från stora skogar och mysiga sjöar, till de öppna fälten och de vackra fjällen i norr. Det är på många sätt ett skiftande landskap och det betyder att landskapet i det närmaste erbjuder ett Sverige i miniatyr, där alla de delar som sammanfattar Sverige också finns att hitta i det som är Dalarna, förutom kanske havets kuster.

Det finns vissa platser som också har vuxit rejält på mig, och det är speciellt Tällberg. Det är en väldigt fin plats, där man på något sätt hittar ett lugn som är svårt att hitta på andra ställen. Det måhända vara en avskild plats i en liten kommun, men när man väl är där så inser man samtidigt också hur mycket det spelar roll och hur mycket man som person har längtat efter just den här platsen. Jag har varit på http://www.greenhotel.se ett antal gånger och jag måste säga att det är min favorit av hotellen i området då det verkligen är dalapittoreskt. Så överväg semester i Sverige – det är bättra än vad man tror!